Om Antibes

vakker og variert natur, kulturell og gastronomisk rikdom i overflod

bottom_1

MAT OPPLEVELSER

SÅ SKAL EN SPISE SOM EN FRANSKMANN!

 • Om Antibes

  Antibes, som ligger mellom Nice og Cannes, er den tredje største byen på Cote d’Azur. Byen har vokst sammen med nabobyen Juan les Pins, og til sammen har de to byene nesten 80 000 innbyggere.

  Antibes er boltreplass for de rike og de kjente. Tydeligst er det i havnen, Port Vauban, som er den største marinaen på hele Cote d’Azur og en av de største i Europa. Her kan selv verdens største yachter på over 100 meter legge til. De mange designerbutikkene vitner også om eksklusivitet.

  Den gamle bydelen er utrolig sjarmerende, med sine små svingete gater og smug. Her ligger det mange hyggelige restauranter, butikker med særpreg, små torg og ikke minst det lokale markedet, Marche Provencal. Her kan man kjøpe alt fra frisk fisk, grønnsaker, oster og smykker til lokale spesialiteter.

bottom_2

druenes land

TA KJØRERUTEN GJENNOM FRANKRIKES VINOMRÅDER

 • Severdigheter og attraksjoner

  Tett på havnen ligger Chateau Grimaldi. I 1946 ble det her innrettet et atelier til den berømte maleren

  Pablo Picasso, og her har han sittet og malt mange av sine mesterverk. Chateau Grimaldi huser i dag et Picasso museum, hvor man kan se en samling av hans malerier, tegninger, skisser og keramikk.

  For barna ligger Marineland i utkanten av Antibes. Her er det bl.a. daglige oppvisninger med delfiner og spekkhoggere. Det er angivelig det største av sitt slag i Europa.

  Ved siden av Marineland ligger Aquasplash, som er Cote d’Azurs største vannland. Her kan bl.a. en av Frankrikes hurtigste vannrutsjebaner prøves. Det er mulig å kjøpe en felles billet til Marineland og Aquasplash.

  Juan les Pins er også kjent for sin årlige jazzfestival, hvor alle de store jazzmusikerne har opptrådt over årene. Den avholdes i juli.

bottom_3

kultur

UTFORSK FRANKRIKETS KULTURISKE OVERFLOD

 • Restauranter og natteliv

  Antibes har mange gode restauranter og kafeer. De ligger over hele byen, men spesielt i den gamle bydelen ligger det mange små koselige restauranter.

  Nattelivet i Antibes er særdeles livlig, med mange barer og nattklubber. Skal det være mer eksklusivt, så ligger Juan les Pins’ fasjonable nattklubber kun en kort taxitur unna. I Juan les Pins ligger det også et kasino.